Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί υποστηρικτικά στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΙΣ...

Σήμερα φιλοξενούνται παιδιά το μικρότερο εκ των οποίων είναι έξι ετών και το μεγαλύτερο είναι 30 χρόνων.

Τα περισσότερα είναι από ελληνικές οικογένειες, ωστόσο και στο παρελθόν και τώρα υπάρχουν παιδιά οικογενειών από άλλα κράτη.

Οι φιλοξενούμενες παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε της πρωτοβάθμιας είτε της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

«Έχουμε και παιδιά που παρακολουθούν σχολές κομμωτικής, φοιτούν στη σχολή νοσηλευτών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Επίσης πολλά παιδιά παρακολουθούν ξένες γλώσσες σε φροντιστήρια της πόλης».

Επίσης φιλοξενούνται κορίτσια αλλοδαπά θύματα trafficking ή κακοποιημένα παιδιά από τις οικογένειες τους ή ακόμα και παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και με ψυχολογικά προβλήματα. .

Όλα τα παραπάνω περιστατικά συγκεντρώνονται στο Κέντρο μας, καθώς δεν υπάρχουν άλλες κατάλληλες δομές τόσο στην πόλη του Ηρακλείου, όσο γενικότερα και σε όλη την Κρήτη».

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.

 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ...
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Δωρεά στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Κέντρων Προστασίας Οικογένειας.

Η δωρεά στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου περιλαμβάνει την αγορά ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ηλεκτρικών συσκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
CRETEPLUS.GR

Η κοινωνία πολλές φορές παρουσιάζει πληγές… ανθρώπινες ιστορίες με πολλά προβλήματα που ζητούν φροντίδα.

Η κρατική μέριμνα έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου κάθε παιδί μπορεί να βρει ανακούφιση και όλα όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια και αγάπη.

Πρόκειται για το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού που στεγάζεται στην οδό Νηρέως, στον Πόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
IN.GR

Δύο σημαντικές δωρεές ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που αναμένεται να συμβάλλουν στην παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών, στην προστασία του παιδιού και στην φροντίδα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, οι δωρεές αφορούν την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων και την ενίσχυση των δεκαεννέα Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και των Παιδοπόλεων, ανά την Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός των δύο δωρεών προσεγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
EUMEDLINE.GR

Την ενοποίηση δημόσιων φορέων πρόνοιας αρμοδιότητας του υπουργείο Υγείας Πρόνοιας ανακοίνωσε xθέςο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, μείωση γραφειοκρατίας, διεκπεραίωση ομοίων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων, καλύτερες υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, χωρίς τα στεγανά κάθε μικρού φορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Το νέο κατάστημα Public στο Ηράκλειο πραγματοποίησε στις 2 Ιουλίου τη μεγάλη γιορτή των εγκαινίων του και συνδιοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου μια μεγάλη συναυλία κοινωφελούς χαρακτήρα με το Φοίβο Δεληβοριά στην πλατεία Λιονταριών!

Στόχος ήταν η συγκέντρωση βιβλίων για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών επιλεγμένων οργανισμών και ιδρυμάτων του Ηρακλείου. Σε ένα μόνο βράδυ τα Public και όλοι οι Ηρακλειώτες που παρευρέθηκαν στη συναυλία, φέρνοντας ένα ή περισσότερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη τους, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 2.000 βιβλία!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Διήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε στις 10 και 11.3.2011 ο Συνήγορος του Παιδιού, ύστερα από πρόσκληση των Γραφείων Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του θεματικού έτους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ