Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί υποστηρικτικά στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ...

Σήμερα φιλοξενούνται παιδιά το μικρότερο εκ των οποίων είναι έξι ετών και το μεγαλύτερο είναι 30 χρόνων.

Τα περισσότερα είναι από ελληνικές οικογένειες, ωστόσο και στο παρελθόν και τώρα υπάρχουν παιδιά οικογενειών από άλλα κράτη.

Οι φιλοξενούμενες παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε της πρωτοβάθμιας είτε της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

«Έχουμε και παιδιά που παρακολουθούν σχολές κομμωτικής, φοιτούν στη σχολή νοσηλευτών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Επίσης πολλά παιδιά παρακολουθούν ξένες γλώσσες σε φροντιστήρια της πόλης».

Επίσης φιλοξενούνται κορίτσια αλλοδαπά θύματα trafficking ή κακοποιημένα παιδιά από τις οικογένειες τους ή ακόμα και παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και με ψυχολογικά προβλήματα. .

Όλα τα παραπάνω περιστατικά συγκεντρώνονται στο Κέντρο μας, καθώς δεν υπάρχουν άλλες κατάλληλες δομές τόσο στην πόλη του Ηρακλείου, όσο γενικότερα και σε όλη την Κρήτη».

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.

 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ...
Το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου είναι οργανισμός που ιδρύθηκε το 1922 ως Εθνικό Ορφανοτροφείο και Οικοτροφείο για άπορους μαθητές.

Μετατράπηκε σε Κέντρο Προστασίας Παιδιού το 1934 και το Νοέμβριο του 2012, μετά την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετονομάστηκε σε Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου. Στεγάζεται σε κτίριο το οποίο δωρήθηκε στο κράτος το 1934 από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού για τη στέγαση του ορφανοτροφείου.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Αποστολή του σωματείου είναι η παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τα ανήλικα κορίτσια που φιλοξενούνται κάθε φορά στις εγκαταστάσεις της μονάδας κοινωνικής φροντίδας με την επωνυμία Κέντρο Προστασίας Παιδιού όπως: Οικονομική, Ανάπτυξη Ψυχαγωγικών, Εκπαιδευτικών ή άλλων δράσεων που συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση των κοριτσιών.


ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

1. Η απασχόληση ειδικευμένου προσωπικού για συμβουλευτική υποστηρικτική προσέγγιση, των ειδικών κοινωνικών, οικογενειακών ή συναισθηματικών θεμάτων, που αντιμετωπίζει ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός της μονάδας και η πρόσληψη εκπαιδευτικών για στήριξη των μαθησιακών αναγκών των κοριτσιών (όποτε αυτό είναι δυνατό).

2. Η οργάνωση χριστουγεννιάτικων παζαριών και μουσικών εκδηλώσεων, με την συμμετοχή των κοριτσιών για την οικονομική στήριξη τους.

3. Η διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων και ημερήσιων (και όχι μόνο) εκδρομών, για την ψυχαγωγία των παιδιών.

4. Επίσκεψη σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις.

5. Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικά δρώμενα.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ
Την τρέχουσα περίοδο φιλοξενούνται κορίτσια από 9 ετών το μικρότερο έως και 34 ετών το μεγαλύτερο (για κοινωνικούς λόγους).

Τα παιδιά του Κέντρου μας προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, πολύτεκνες, διαζευγμένες ή με γονείς με ψυχικά ή άλλα προβλήματα υγείας.